Ambassade van België in Roemenië

België in Roemenië

Welkom op onze website!

 
Ambassade

U bent een Belg die onlangs naar Roemenië is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Boekarest? U reist als toerist door Roemenië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Roemenië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Vacature

Administrative assistant political affairs - Embassy of Belgium in Bucharest. Temporary support to the Embassy team during Romania’s EU Presidency. More info

 
Verkiezingen 2019

Bent u Belg ingeschreven bij de Belgische Ambassade in Roemenië? Bent u 18+? Dan heeft u wellicht per post de inschrijvingsformulieren voor de komende federale en Europese verkiezingen in België ontvangen.

  • Lees aandachtig de instructies vóór u de formulieren invult;
  • Stuur de ingevulde formulieren per post of per e-mail terug.

 
Let op:  

  • U wil een volmacht geven aan een persoon in België? (1) U kiest een persoon uit de Belgische gemeente waar u ook zal stemmen (uw ‘gemeente van aanhechting’) (2) Een persoon in België kan slechts 1 volmacht aanvaarden. Bv. U en uw partner hebben Gent als gemeente van aanhechting. U en uw partner kiezen twee verschillende Belgen die ook in Gent moeten stemmen.

 
Vragen?

 

Mijn DOSSIER

Mijn DOSSIER is een toepassing van FOD Binnenlandse zaken waarmee u uw persoonlijke dossier in het Rijksregister kan raadplegen.

De website laat u toe:

  • uw gegevens in het Rijksregister te raadplegen
  • fouten te signaleren
  • uw contactgegevens meedelen
  • controleren welke instanties uw persoonlijke gegevens geraadpleegd hebben tijdens de voorbije zes maanden
  • elektronische attesten te downloaden of af te drukken, waar men zich ook bevindt

Meer info

 

Nieuws

18 okt

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft vandaag een aanpassing goedgekeurd aan het wettelijk kader waarbinnen de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) werkt. De aanpassing is het sluitstuk van een grondige hervorming van BIO die de investeringsmaatschappij beter inbedt in het Belgisch ontwikkelingsbeleid, de band met de privésector versterkt en de ontwikkelingsimpact in Belgische partnerlanden verhoogt.

18 okt

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een reeks internationale engagementen onderschreven om de strijd tegen seksueel wangedrag in de internationale hulpverleningssector op te voeren. De afspraken kwamen tot stand in de marge van de internationale topontmoeting ‘Putting People First’ die vandaag in Londen plaatsvond.

17 okt

België is de tweede meest effectieve donor in het bestrijden van extreme armoede. Dat schrijft het gezaghebbende Overseas Development Institute (ODI) in het recente rapport ‘Financing the end of extreme poverty’. Ons land komt met dit resultaat net na Ierland. De focus op de minst ontwikkelde landen en het versterken van de hulpeffectiviteit was de voorbij jaren een van de aandachtspunten in het Belgisch ontwikkelingsbeleid.

15 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Europese Unie vandaag in Luxemburg een sanctieregime in het leven roept tegen het gebruik van chemische wapens. Daardoor zal de EU kunnen optreden tegen personen en organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het gebruik van chemische wapens. Met deze beslissing van de raad van ministers van Buitenlandse Zaken blijft de EU haar schouders zetten onder de strijd tegen deze mensonterende wapens.

12 okt

Toespraak van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de emeritaatsviering van Prof. Dr. Marleen Temmerman.